Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ: ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΝΟ ALBERTO VILLOLDO (Μέρος Α)

Στην ταινία «Θεραπεία του Φωτεινού Σώματος: Ο Δρόμος του Σαμάνου» Ο Alberto Villoldo, Ph.D. ψυχολόγος, ιατρικός ανθρωπολόγος και διάσημος σαμάνος θεραπευτής, μοιράζεται μια γοητευτική ιστορία από την πρώτη φορά που μπήκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου καθώς ξεκίνησε το δικό του σαμανικό ταξίδι. 

Με το πρώτο και το δεύτερο βήμα του, άκουσε το συμφωνικό τραγούδι πολλών πλασμάτων. Με το τρίτο του βήμα υπήρξε σιωπή.  Η ζούγκλα γνώριζε ότι δεν ανήκε.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια σπουδών με τους σαμάνους του Αμαζονίου και των Άνδεων για να μπορέσει ο Dr. Villoldo να περπατήσει μέσα στο τροπικό δάσος και να αναγνωριστεί ως κάποιος που ανήκε στον κήπο. 

 

Ο Δρόμος του Σαμάνου

 

Τώρα, ο Dr. Villoldo διδάσκει τους ανθρώπους πώς να αναπτύσσουν νέα σώματα και να αντιστέκονται στην ασθένεια, να γιατρεύονται γρήγορα και να γερνούν διαφορετικά, μέσω του σύγχρονου σαμανισμού.

Συμφώνησε σε μια αποκλειστική συνέντευξη.  Διαβάστε την συνέντευξη με τον Dr. Villoldo παρακάτω.

 

(Ε)ρωτήσεις και (Α)παντήσεις με τον Alberto Villoldo, Ph.D.

 

Έχω εμπνευστεί από τις απλές λύσεις που μοιράζεστε για μια σειρά σύνθετων προβλημάτων.  Παρακολούθησα το One Spirit Medicine (Μέρος 1) και One Spirit Medicine (Μέρος 2) και σκοπεύω να καθαρίσω το συκώτι μου, να απλοποιήσω την διατροφή μου, να κάνω ανεκτική νηστεία και να πάρω ζωντανά προβιοτικά σε μια προσπάθεια να καθαρίσω το σώμα μου και να ξεκαθαρίσω το μυαλό μου.

Εν τω μεταξύ, ελπίζω να μας διαφωτίσετε για τον ρόλο σας ως σαμάνος, και θέλω να ξεκινήσω με την κατανόηση του Σαμανισμού.

Ε: Πώς περιγράφετε έναν Σαμάνο;

Α: Οι Σαμάνοι είναι μεσολαβητές μεταξύ του ορατού και του αόρατου κόσμου. Με την αυγή της σύγχρονης επιστήμης, σταματήσαμε να παρακολουθούμε τον αόρατο κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο ορατός κόσμος ήταν οτιδήποτε θα μπορούσαμε να δούμε κάτω από το μικροσκόπιο και ξεχάσαμε τον πνευματικό κόσμο. Αυτή είναι μια από τις αιτίες της σημερινής μεγάλης αποσύνδεσης που ζει η ανθρωπότητα. Δεν καταστρέφουμε μόνο τη φύση αλλά καταστρέφουμε την δική μας φύση στη διαδικασία. Ως εκ τούτου, αποσυνδεόμαστε από το Πνεύμα και αγνοούμε τον ρόλο μας ως παιδιά μιας μητέρας - της Μητέρας Γης.

Οι Σαμάνοι ήταν και είναι άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στη δική σας ουσιώδη φύση. Μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε πώς τα αρχαία μοντέλα που ακολουθείτε και οι πεποιθήσεις που έχετε για τη φύση της πραγματικότητας, δημιουργούν την υγεία σας, δημιουργούν ασθένειες. Οι σαμάνοι θεραπευτές βοηθούν στη δημιουργία εξαιρετικής υγείας για τους ανθρώπους που το επιθυμούν, ώστε η διάρκεια της ζωής τους να ισούται με την έκταση της υγείας τους και η καλή υγεία να διαρκέσει μια ζωή.

Ε: Πώς γίνατε σαμάνος;

Α: Έχω σπουδάσει ιατρικός ανθρωπολόγος, και πάντα είχα μια αίσθηση ανωτερότητας όπως όλοι οι Δυτικοί σχετικά με αυτές τις πρωτόγονες κοινωνίες, μέχρι που μια μέρα ανακάλυψα ότι εμείς είμαστε οι πρωτόγονοι.  Στην διαδικασία, αναγνώρισα το κάλεσμα μου από το Πνεύμα. 

Ε: Πώς αναγνωρίσατε το κάλεσμα σας;

Α: Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα κάλεσμα από το Πνεύμα και αν ανταποκριθούμε σε αυτό τότε θα αρχίσουμε να περπατάμε τον ιατρικό δρόμο - τον δρόμο του σαμάνου, ο οποίος είναι ο δρόμος της φροντίδας της γης, του να φέρνεις ομορφιά και γιατρειά στους άλλους, και να υπηρετείς όλα τα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ζώων, και όλων των ανθρώπων.  Είναι ένα κάλεσμα που έχουμε όλοι.

Ε: Έχετε αισθανθεί ποτέ σύγκρουση μεταξύ της αρχαίας γνώσης του σαμανισμού και των σύγχρονων τρόπων σκέψης;

Α: Ξέρετε, ποτέ δεν την ένιωσα.  Ήξερα αρκετή επιστήμη για να μπορώ να καταλάβω τι κάνουν οι σαμάνοι.  Σήμερα, ειδικά η νευροεπιστήμη, επιβεβαιώνει αυτές τις διδασκαλίες της αρχαίας σοφίας που οι σαμάνοι έχουν ανακαλύψει εδώ και χιλιετίες.

Ε: Στο πρώτο μισό του One Spirit Medicine (= Ιατρική Ενός Πνεύματος) υπογραμμίζετε ότι υπάρχουν 14.000 ασθένειες και καταστάσεις αναγνωρισμένες από την Δυτική ιατρική.  Υπάρχει μόνον μία στον σαμανισμό: «αποσύνδεση από τη φύση και το Πνεύμα».  Μπορείτε να μοιραστείτε κάποια από τη σοφία σας για την επανασύνδεση με την Φύση;

Α: Πρέπει να ξεκινήσουμε με την εσωτερική μας φύση.  Η εσωτερική μας φύση είναι η χλωρίδα του εντέρου μας.  Εννέα-δέκατα των κυττάρων στο σώμα μας δεν ανήκουν σε εμάς. Ενενήντα τοις εκατό του «εμάς» δεν είμαστε εμείς. Έχουμε 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα και 90 τρισεκατομμύρια ανήκουν σε πάνω από 10.000 είδη σκωληκοειδών - βακτηρίων που ζουν μέσα μας που επεξεργάζονται όλα τα τρόφιμα που τρώμε. Μετατρέπουν το μπρόκολο - κάτι που δεν είναι «εμείς» - σε εμάς. Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να έχουμε επαφή με την εσωτερική μας φύση. Δεν είναι μέσω του διαλογισμού, αλλά έχοντας μια πραγματικά υγιή εντερική χλωρίδα.

Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε πάρει αντιβιοτικά έχουν καταστρέψει τα έντερά μας, οπότε έχουμε χάσει το ένστικτό μας. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε στους ανθρώπους που θέλουν να μας βοηθήσουν από εκείνους που θέλουν να μας βλάψουν. Συνεχίζουμε να αγαπάμε όλους τους λάθος ανθρώπους. Όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι με την εσωτερική μας φύση, είναι πολύ δύσκολο να συνδεθούμε με την εξωτερική μας φύση.

Μπορείτε να διαλογίζεστε πάνω σε ένα βουνό ή σε μια αμμουδιά και εάν η χλωρίδα του εντέρου σας είναι εκτός ισορροπίας, θα ανησυχείτε για το τι άλλο πρέπει να κάνετε επειδή τα βακτηρίδια στο έντερο σας είναι τόσο εκτός ισορροπίας και τα κακά τους (επειδή τρώνε πολύ και έπειτα ενεργούνται) προκαλούν μεταβολές της διάθεσης και άγχος, έτσι ώστε να μην μπορείτε να είστε πλήρως παρόντες στο διαλογισμό σας.

Είναι απελευθερωτικό να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τον κόσμο δουλεύοντας πάνω στην υγεία μας.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, με τη φύση που ζει μέσα μας. Ενενήντα τρισεκατομμύρια άλλα πλάσματα - αυτό είναι που είμαστε. Αν κοιτάξετε ποιοι εσείς και εγώ είμαστε από την οπτική γωνία των βακτηριδίων, αυτά υπάρχουν περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια και από τη δική τους οπτική γωνία, μας δημιούργησαν έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν και να δουν τον κόσμο. Τα καταστρέφουμε με αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα, ζάχαρη και υδατάνθρακες. Με τη σειρά τους, μας πετούν έξω από τον κήπο.


Της Elisabeth Sowecke

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου