Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΑΛΜΩΔΙΑΣ (MANTRA) ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ (Μέρος B)

Εδώ είναι ο Yogi Bhajan, ιδρυτής της αμερικάνικης παράδοσης της kundalini yoga, κάνοντας δηλώσεις που είναι περισσότερο κατανοητές υπό το πρίσμα των μηχανισμών που συζητήθηκαν από τον John Reid:

«Κάθε στοιχείο του Σύμπαντος βρίσκεται σε μια σταθερή κατάσταση δόνησης που φανερώνεται σε μας ως φως, ήχος και ενέργεια. Οι ανθρώπινες αισθήσεις αντιλαμβάνονται μόνο ένα κλάσμα του άπειρου εύρους των δονήσεων, οπότε είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι ο Λόγος που αναφέρεται στη Βίβλο είναι στην πραγματικότητα το σύνολο των δονήσεων που είναι η βάση και στηρίζουν όλη τη δημιουργία. Ένα άτομο μπορεί να συντονίσει τη δική του συνειδητότητα στην επίγνωση αυτής της ολότητας με τη χρήση ενός μάντρα. Συγχρονίζοντας τον ρυθμό της αναπνοής με έναν συγκεκριμένο ήχο που είναι ανάλογος με τον δημιουργικό ήχο ή το ηχητικό ρεύμα, μπορεί κανείς να επεκτείνει την ευαισθησία του σε όλο το φάσμα των δονήσεων. Είναι σαν να κτυπάς μια νότα σε ένα έγχορδο όργανο. Με άλλα λόγια, καθώς δονείστε, το Σύμπαν δονείται μαζί σας».

                                       



«Τι είναι το μάντρα (mantra); Το mantra είναι δύο λέξεις: Man και tra. Man σημαίνει νους. Tra σημαίνει τη θερμότητα της ζωής. Ra σημαίνει ήλιος. Έτσι, μάντρα είναι ένας ισχυρός συνδυασμός λέξεων οι οποίες, αν απαγγελθούν, παίρνουν το δονητικό αποτέλεσμα κάθε μορίου σας στο Άπειρο του Κόσμου. Αυτό ονομάζεται «Μάντρα».

«Τα μάντρας δεν είναι μικρά πράγματα, τα μάντρας έχουν δύναμη. Είναι η δόνηση του νου σε σχέση με τον Κόσμο. Η επιστήμη του μάντρα βασίζεται στη γνώση ότι ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που έχει δομή, δύναμη και μια συγκεκριμένη προβλέψιμη επίδραση στα τσάκρα και την ανθρώπινη ψυχή».

                           

Ζούμε σε σημαντική χρονική στιγμή όπου εκείνο που κάποτε ήταν καθαρά μύθος, και θεωρούνταν μαγική σκέψη και ανοησία από σκεπτικιστές σε όλο τον κόσμο, αρχίζει να επιβεβαιώνεται μέσω των «σκληρότερων επιστημών». Για παράδειγμα, η έννοια ότι το σώμα  ακτινοβολεί  φως είναι πλέον αποδεκτή και από την ανακάλυψη των βιοφωτογραφιών που αναφέρθηκαν σε ένα προηγούμενο άρθρο και ακόμη και από το τελετουργικό της καύσης φαρμακευτικών βοτάνων, όπως το φασκόμηλο, για να «διώξουμε τα κακά πνεύματα», έχει βρεθεί ότι έχει ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού.

Τούτου λεχθέντος, ο πιο δυνατός τρόπος για να κατανοήσετε πληροφορίες όπως αυτές είναι να τις βιώσετε άμεσα. Ενθαρρύνω τους αναγνώστες να βιώσουν την παράδοση του μάντρα άμεσα. Ακούστε ή επαναλάβετε τα και δείτε τον ήχο που πραγματικά κινείται με τεράστια ταχύτητα και παράγει φως που εκτείνεται στα πιο μακρινά σημεία του σύμπαντος. Ίσως λοιπόν οι αφορισμοί πνευματικών δασκάλων όπως ο Γιόγκι Μπχανάν δεν θα φαίνονται πια περίεργοι και ανέφικτοι.

 

Του Sayer Ji

 

Για να βιώσετε απ’ ευθείας την δύναμη του μάντρα, ακούστε ένα από τα αγαπημένα μου – Gayatri Mantra

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου