Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΑΛΜΩΔΙΑΣ (MANTRA) ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ (Μέρος Α)

Η ψαλμωδία (Μάντρα) είναι μια αρχαία τεχνολογία που, όπως αποκαλύπτει η σύγχρονη επιστήμη, μας συνδέει με έναν πολύ πραγματικό τρόπο με τις πιο μακρινές περιοχές του σύμπαντος.

                                          

Μου αρέσει να ψάλλω μάντρας και το κάνω καθημερινά ως αναπόσπαστο μέρος της πρακτικής μου στην κουνταλίνι γιόγκα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του πώς παράγει μια ήρεμη και μερικές φορές υπερβατική επίδραση στη συνειδητότητα μου, αλλά πάντα ήμουν πολύ περίεργος για τους μηχανισμούς που μπορεί να υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια της συνειδητότητας μου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι κατάπληκτος αλλά και βαθιά ευγνώμων για το έργο του John Reid, στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφευρέτη του cymascope - μιας τεχνολογίας που καθιστά τον ήχο ορατό. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του με τίτλο «Cymatics - μια γέφυρα στον κόσμο του αθέατου», ο John και η σύζυγός του Annaleise αποκαλύπτουν γεγονότα σχετικά με τον ήχο που είναι απλώς εκπληκτικά και άξια μιας πολύ μεγαλύτερης διάδοσης.

                                     

Πρώτον, ξέρατε ότι ο ήχος στην πραγματικότητα δεν είναι κύμα αλλά σφαιροειδές φαινόμενο; Σύμφωνα με αυτά που οι ίδιοι λένε: «Πριν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά την κυματική, ας διαλύσουμε τη λαϊκή λανθασμένη αντίληψη ότι “ο ήχος είναι κύμα”. Δεν είναι. Όλοι οι ακουστικοί ήχοι είναι, στην πραγματικότητα, σφαιρικοί ή σφαιροειδείς, δηλαδή οι ακουστικοί ήχοι είναι σφαιροειδείς αλλά όχι απαραίτητα σφαιρικοί. Για λόγους απλότητας θα ονομάσουμε αυτές τις σφαιροειδείς σφαίρες ήχου "Ηχητικές φούσκες"».

Ο John και η Annaleise εξηγούν ένα από τα πιο εκπληκτικά γεγονότα σχετικά με τις «ηχητικές φούσκες» που παράγουμε, το οποίο θεωρώ πιο συναρπαστικό σε σχέση με πολλές δυνατές εμπειρίες που είχα με τα μάντρας, ακούγοντας και ψέλνοντας τα, στην παράδοση της γιόγκα :

«Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με όμορφες ολογραφικές φούσκες ήχου που μας περιβάλλουν με λαμπερά μοτίβα ακουστικής ενέργειας, όπου κάθε φούσκα απομακρύνεται βιαστικά με περίπου 700 μίλια την ώρα καθώς νέες φούσκες σχηματίζονται από την πηγή του ήχου. Εάν ο ήχος εκπέμπεται από τη φωνή σας ή από κάποια άλλη πηγή, όπως ένα μουσικό όργανο, αυτή η «βιαστική φούσκα» αφήνει ένα φευγαλέο δονητικό αποτύπωμα στην επιφάνεια του σώματός σας: κάθε κύτταρο στους επιφανειακούς ιστούς του σώματος σας λαμβάνει στην πραγματικότητα ηχητικά μοτίβα από τις φυσαλίδες που σας περιβάλλουν».

                                                  

Το καταλάβατε αυτό; Όταν μιλάμε ή ψάλλουμε, παράγουμε ηχητικές φυσαλίδες που επιτυγχάνουν ταχύτητες 700 μιλίων ανά ώρα. Αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο. Κοιτάξτε αυτό:

«Δημιουργείτε υπέρυθρη ακτινοβολία ακόμα και όταν μιλάτε ... Τα άτομα και τα μόρια του αέρα μέσα σε αυτή την επεκτεινόμενη φούσκα χτυπάνε το ένα το άλλο, με κάθε σύγκρουση μεταφέροντας τις δονήσεις της φωνής σας στο πλησιέστερο άτομο ή μόριο. Καθώς αυτά τα «χτυπήματα» συμβαίνουν προκαλούν υπέρυθρη ακτινοβολία λόγω της τριβής μεταξύ των μαγνητικών κελυφών των σωματιδίων του αέρα. Το υπέρυθρο φως μεταφέρει μαζί του τις διαμορφώσεις της φωνής σας που κινούνται με την απίστευτη ταχύτητα των 186.000 μιλίων ανά δευτερόλεπτο. Σε αντίθεση με τον ήχο της φωνής που δεν ακούγεται μετά από περίπου ένα μίλι, το υπέρυθρο φως που δημιουργείται από τη φωνή σας ξεχύνεται έξω στο διάστημα όπου ταξιδεύει στην αιωνιότητα, μεταφέροντας τα λόγια ή τα τραγούδια σας στα αστέρια.

Έτσι, υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ ήχου και φωτός και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει φως στο Σύμπαν χωρίς ήχο επειδή το φως δημιουργείται μόνο όταν τα άτομα συγκρούονται μεταξύ τους και οι συγκρούσεις αυτές είναι ήχος. Έτσι το φως και η ζωή οφείλουν την ύπαρξή τους στον ήχο».

Αυτό που βρίσκω τόσο καταπληκτικό σε αυτό είναι ότι αυτοί που ασχολούνται με την κουνταλίνι έχουν μιλήσει από παλιά για τη δύναμη του μάντρα να μας συνδέει με το σύμπαν, που στην επιφάνεια μπορεί να φαίνεται σαν ψευδοεπιστήμη. Αλλά η επιστήμη για την οποία μιλάει ο John Reid - τα πραγματικά εμπειρικά φαινόμενα - προσφέρει τώρα επιστημονική υποστήριξη σε τουλάχιστον μερικούς από αυτούς τους ισχυρισμούς.


Του Sayer Ji

 

Για να βιώσετε απ’ ευθείας την δύναμη του Μάντρα δοκιμάστε αυτό το μάντρα για μάθημα κουνταλίνι.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου