Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ....



Είναι εντάξει να μας λείπουν οι άνθρωποι που δεν θέλουμε πλέον στην ζωή μας. Όταν η δύσκολη στιγμή που πρέπει να βγάλεις τον εαυτό σου από μια ανθυγιεινή σχέση έλθει, ή να τραβηχτείς από μια φιλία που σε επιβαρύνει, τα συναισθήματα μπορεί να είναι αβάσταχτα.
 
Μάς λείπει η οικειότητα αυτών των ατόμων, αυτό που είχαμε συνηθίσει. Όταν ο θυμός μας ή η αποφασιστικότητα να μείνουμε μακριά τους αναπόφευκτα υποχωρεί, και αρχίζουν να μας λείπουν, θυμήσου ότι είναι εντάξει. Ήταν μέρος της ζωής μας, και είναι φυσικό να αισθανόμαστε ακόμα δυνατά συναισθήματα για αυτούς. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στα συναισθήματα μας να υπαγορεύουν την ζωή μας. 

Γνωρίζουμε τι είναι το καλύτερο για μας, και τι όχι, και το να τους βγάλουμε από την ζωή μας είναι απλά κάτι που πρέπει να κάνουμε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με τρόπο που δεν είναι ούτε σκληρός ούτε παθητικός.
 
Εφόσον δεν συγχέουμε το γεγονός ότι κάποιος μας λείπει με το να θεωρούμε ότι κάναμε κάτι λάθος, είμαστε εντάξει. Βεβαιώσου ότι έχεις ανθρώπους στην ζωή σου που σε κρατούν υπεύθυνο, σε ενθαρρύνουν, και σε αποσπούν αν χρειάζεται. Το να σου λείπει κάποιος είναι εντάξει.
Το να τον φέρνεις πάλι πίσω στην ζωή σου εξ αιτίας των συναισθημάτων σου, όχι.

(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου