Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ



Ο δρόμος προς μια υψηλότερη συνειδητότητα μπορεί να είναι εύγευστος. Όταν τρώμε τροφές που τις έσπειραν με αγάπη, τις μεγάλωσαν με αγάπη, τις θέρισαν με αγάπη, και τις ετοίμασαν με αγάπη, τα επίπεδα συχνότητας μας τινάζονται στα ύψη. Η πρόκληση είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό, δεν καλλιεργούμε πλέον οι ίδιοι την τροφή μας, ούτε και την μαζεύουμε, και στην κοινωνία του γρήγορου φαγητού που ζούμε, πολλές φορές ούτε την μαγειρεύουμε εμείς οι ίδιοι. Mε πολλούς τρόπους, σαν αποτέλεσμα, η ψυχή μας είναι ελλιπής. Σε σειρά επόμενων αναρτήσεων σε αυτό το γκρούπ, θα προτείνουμε τρόπους για να επαναφέρετε μέρος από την αγάπη και την δύναμη της ζωής που βρίσκεται στην τροφή που καλλιεργείται και μαγειρεύεται στο σπίτι, ακόμα και αν αγοράζετε ένα έτοιμο σάντουιτς ή ένα μπέργκερ από το fast food της γειτονιάς σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των φυτών. Όταν παίζανε απαλή μουσική σε έναν αριθμό φυτών, αυτά άνθιζαν. Κάποια άλλη ομάδα φυτών άκουγαν μόνον σκληρό ρόκ, και έγιναν αδύναμα και αρρωστημένα. Πράγματι τα φυτά αντέδρασαν στην μουσική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν τα φυτά να πιάνουν τις ενέργειες και τις δονήσεις των ανθρώπων που τα φροντίζουν, όπως έδειξε ο Backster με τα πειράματα του. (Υπάρχει ακόμα και έρευνα που δεν έχει δημοσιευθεί σύμφωνα με την οποία όταν βάλουμε μέσα στο στόμα μας σπόρους πριν τους φυτέψουμε, αυτοί κωδικοποιούν το DNA μας. Το σάλιο μας τότε "προγραμματίζει" τους σπόρους να βλαστήσουν και να μεγαλώσουν σύμφωνα με τις διατροφικές μας ανάγκες).
 
Έχετε προσέξει ποτέ ότι τα φρούτα που καλλιεργούμε στον κήπο καθώς και τα λαχανικά έχουν πολύ καλύτερη γεύση από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να αγοράσουμε; Αυτό συχνά συμβαίνει γιατί απλά καλλιεργείτε μια πιο νόστιμη ποικιλία τομάτας, για παράδειγμα, από αυτές που καλλιεργούνται συνήθως για το εμπόριο, αλλά δεν θα μπορούσε επίσης να συμβαίνει επειδή την καλλιεργήσατε εσείς οι ίδιοι δίνοντας τόση πολύ φροντίδα και προσοχή στο μεγάλωμα αυτού του πολύτιμου καρπού;
 
Yπάρχει ένα κίνημα που αναπτύσσεται με στόχο να εμπλέξουν παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό τους με την κηπουρική. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλές φορές παιδιά που δεν μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν ένα φρούτο που απεχθάνονται, ξαφνικά αρχίζουν να το τρώνε (και να τους αρέσει) όταν το καλλιεργούν μόνα τους. Εμπλέκονται με την διαδικασία, γεγονός που κάνει το απεχθές φρούτο πιο ελκυστικό, και επίσης, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, το λαχανικό πραγματικά τους φαίνεται ότι έχει καλύτερη γεύση, επειδή εμπλουτίζεται με τον ενθουσιασμό και την χαρά του παιδιού που βλέπει τους σπόρους που φύτεψε να μεγαλώνουν και να γίνονται δυνατή (και νόστιμη) τροφή. Επί πλέον, το φυτό ταιριάζει επίσης ενεργειακά με το συγκεκριμένο παιδί που το καλλιέργησε, και θα έχει ακόμα πιο θετικό αποτέλεσμα στην υγεία του παιδιού από ότι ένα λαχανικό που δεν καλλιέργησε το ίδιο.


(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου