Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ“Ο χρόνος που περνάμε προσπαθώντας να αλλάξουμε τους άλλους αφήνει λίγο χρόνο για προσωπική αλλαγή." -Georgette Vickstrom

Όταν εστιάζουμε υπερβολικά στις αδυναμίες των άλλων ανθρώπων αντί να εργαζόμαστε για να αποδεχθούμε τις δικές μας, είναι ουσιαστικά σαν να λέμε με αυτήν την συμπεριφορά ότι πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους.

Αφιερώνουμε τον χρόνο μας στην προσπάθεια να αλλάξουμε κάποιον άλλο, όταν στην πραγματικότητα, κάνουμε τους δικούς μας αγώνες που δεν θέλουμε να βλέπουμε, δεν συνειδητοποιούμε, ή δικαιολογούμε, με την σκέψη ότι ο άλλος έχει ανάγκη την βοήθεια περισσότερο εμάς.

Και οι δικές σας ανάγκες μετράνε. Μέρος των αναγκών μας είναι η προσωπική μας ανάπτυξη. Επιθυμούμε την αλλαγή, δεν θέλουμε να μένουμε στο ίδιο μέρος. Πολλοί από εμάς απευθυνόμαστε σε κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας, επειδή κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε αλλάξει από το Λύκειο. Τίποτα στη ζωή μας δεν έχει προχωρήσει.

Πρέπει να μάθουμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας επικεντρώνοντας στον εαυτό μας αντί να ασχολούμαστε με τις ατέλειες των άλλων.


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου