Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΨΑΛΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΑΣ



Η ψαλμωδία έχει μια ισχυρή επίδραση στο σώμα.  Όπως και οτιδήποτε άλλο μέσα στο άφθονο σύμπαν μας, το σώμα μας αποτελείται από δονήσεις και ενεργειακά πεδία.  Κάθε μόριο και κάθε κύτταρο έχει μια συχνότητα με την δική της μοναδική ενεργειακή υπογραφή, αλλά μερικές φορές, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, αυτή χάνει το έμφυτο, ισορροπημένο σήμα της.  Η ψαλμωδία σας επαναφέρει στην ευθυγράμμιση με τις δυνάμεις του Σύμπαντος.  Δεν έχει σημασία αν οι ψαλμοί είναι Σούφι, Ινδουιστικοί, Βουδιστικοί, Χριστιανικοί, Εβραϊκοί, Αμερικανών Ιθαγενών, ή έχουν απλά δημιουργηθεί εκείνη την στιγμή…. Η ψαλμωδία λειτουργεί!

Οι αρχαίοι σοφοί είχαν κατανοήσει την δύναμη που έχει η ψαλμωδία να μετατρέπει την ενέργεια.  Πίστευαν ότι οι δονήσεις των ήχων μετέφεραν μια πνευματική δύναμη και αποτελούσαν προσφορά στον Θεό, ο οποίος με την σειρά του ανέβαζε την ενέργεια.  Στα «ασράμς» αποτελεί κοινή πρακτική να ψέλνουν κατά την διάρκεια της ετοιμασίας του φαγητού. Πιστεύουν ότι ο ήχος εμπλουτίζει κάθε μπουκιά της τροφής με λαμπερή δύναμη ζωής.  Από όλους τους ψαλμούς, οι πλέον δυνατοί θεωρούνται εκείνοι που περιλαμβάνουν το όνομα του Θεού. Οι ψαλμωδίες μπορούν να σας εξαγνίσουν και να σας γιατρέψουν, καθώς και να σας ανεβάσουν σε υψηλότερη συνειδητότητα.

Ένας συνηθισμένος ψαλμός είναι η Σάνσκριτ λέξη Om.  Δεν είναι ακριβώς αυτό που ονομάζουμε λέξη, όμως.  Είναι ένας ήχος, μια δόνηση, και σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση, το πιο αγνό όνομα του Θεού.  Όταν επαναλαμβάνετε το μάντρα Om, λέτε το όνομα του Θεού, ξανά και ξανά.  Με αυτόν τον τρόπο, παράγονται θετικές δονήσεις στην ζωή σας, εμπλουτίζεται με ενέργεια το φαγητό σας, και εσείς συνδέεστε με την Θεία πηγή ενέργειας.

Για να ψάλλετε Om, χαλαρώστε, πάρετε μια βαθιά αναπνοή, και μετά, με κάθε αναπνοή η οποία διαρκεί όσο εσείς μπορείτε περισσότερο, αρχίστε να ψάλετε τον τόνο, Ooooooooooooommmmmmmmmmm.
Επαναλάβετε το επτά φορές στην σειρά.  Κάντε το αυτό μέσα στην κουζίνα και πάνω από το φαγητό σας και τα σκεύη μαγειρικής.

Εδώ θα βρείτε κάποιες προτάσεις για ψαλμωδία:
·          Διαλέξτε έναν παραδοσιακό ψαλμό ή μάντρα, όπως το Om ή το Om mani padme hum. Ή ακόμη δημιουργήστε τον δικό σας.  Αν επινοήσετε κάποιον, αυτός μπορεί να είναι με λέξεις που έχουν νόημα για σας ή απλά με ήχους που τους αισθάνεστε καλά.
·         Αρχίστε ψάλλοντας δυνατά.  Καθώς ψάλλετε, φανταστείτε ότι μεταφέρεστε στην Πηγή βαθιά μέσα σας.  Επιτρέψτε στον ήχο να ρέει ελεύθερα από το καθαγιασμένο αυτό μέρος.
·         Αφήστε τις επικρίσεις σχετικά με το πώς ακούγεστε.  Φανταστείτε απλά ότι γίνεστε ένα με την δόνηση του ήχου.
·         Οραματιστείτε τα κύματα του ήχου να διαπερνούν βαθιά το φαγητό που ετοιμάζετε έχοντας την γνώση ότι επηρεάζετε την ενέργεια του φαγητού με θετικό τρόπο.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου