Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (Μέρος Β)

Βρίσκοντας την Ουσία μας (την ενέργεια της Πηγής)

Είτε υποφέρουμε από απώλεια ταυτότητας λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, ή ακόμα και αν είμαστε απολύτως υγιείς, μπορούμε να αρχίσουμε τώρα αμέσως. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε που θα μας φέρουν πίσω στην ενέργεια από την οποία προερχόμαστε.

 

 Εδώ είναι μερικά από τα πιο δυνατά:

Κάντε αυτό που αγαπάτε - Ακούγεται απλό, έτσι δεν είναι; Ναι, κατά κάποιο τρόπο είναι, αλλά πάρα πολλοί από εμάς είμαστε τόσο απασχολημένοι με καθήκοντα, ευθύνες και τον αγώνα για ασφάλεια, ώστε πολύ σπάνια κάνουμε κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά ζωντανοί. Δεν αναφέρομαι στο να καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση μετά από μια κουραστική μέρα. Αναφέρομαι στο να αγκαλιάζουμε τα χόμπι μας - πράγματα που πραγματικά μας ανάβουν. Τα πράγματα που κατευθύνουν πραγματικά τα πάθη μας. Αυτός είναι ένας εγγυημένος τρόπος που θα μας φέρει πιο κοντά στην πηγή της ενέργειας μας. Αν δεν είναι πλέον δυνατό να γίνει αυτό, τότε μπορεί να διαπιστώσουμε ότι απλά να μιλάμε για το τι μας κάνει παθιασμένους μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.


Διαλογισμός - δεν εννοώ απλά να καθόμαστε κάτω και να αναπνέουμε, αν και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό. Κάθε πρακτική η οποία μας βοηθά να κοιτάξουμε μέσα μας μπορεί να βοηθήσει. Γιόγκα, Tai Chi, το τραγούδι, ο χορός. Μπορούμε ακόμη και να μετατρέψουμε το πλύσιμο των πιάτων σε διαλογισμό. Αυτό που αυτό κάνει είναι να φέρνει την προσοχή μας σε ό, τι συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο. Ο εξωτερικός κόσμος μιλάει τόσο δυνατά ώστε είναι εύκολο να καταλήξουμε απλά να αντιδρούμε σε πράγματα. Αντίθετα, ο εσωτερικός κόσμος είναι πολύ πιο ήσυχος, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερο πλούτο. Εάν είστε κατάκοιτοι, τότε χαλαρωτική μουσική και καθοδηγούμενοι διαλογισμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτικοί.

Γίνετε ο Παρατηρητής – το να γίνουμε ο παρατηρητής των σωματικών αισθήσεων μας, των συναισθημάτων και των προτύπως της σκέψης μας μπορεί να είναι εξαιρετικά μεταμορφωτικό. Αυτό μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν καθοριζόμαστε από κανένα από αυτά

 Εμβαθύνοντας: Τα Γνωρίσματα της Ψυχής

Όλες οι πρακτικές που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικές. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Μόλις έχουμε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρώντας τους εαυτούς μας με τους τρόπους που εξηγήθηκαν παραπάνω, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε ορισμένα χαρακτηριστικά της ψυχής. Αυτά είναι κάποιοι τρόποι ύπαρξης οι οποίοι:

     1. Φαίνεται να προκύπτουν αυθόρμητα.
     2.  Έχουν την αίσθηση της «ορθότητας».
     3.  Ευθυγραμμίζονται με το υψηλότερο καλό, έτσι ώστε να μπορούν να προκαλέσουν μια εξερεύνηση ή να προκαλέσουν συναισθήματα αγάπης, και πάντα με τρόπο που δεν βλάπτει καμία άλλη ζωντανή ύπαρξη .

Εδώ είναι μερικά από τα γνωρίσματα που μπορεί να παρατηρήσετε με αυτά τα χαρακτηριστικά:

     Συμπόνια
     Παιδιάστικος ενθουσιασμός
     Εμπιστοσύνη
     Θέληση
     Πάθος
     Ανιδιοτελής αγάπη
     Δημιουργικότητα
     Διαίσθηση

                         

Μια Τελευταία Σκέψη Σχετικά Με Το Πένθος

Είμαστε, φυσικά, συναισθηματικά όντα. Ακόμα κι αν δεν ταυτιζόμαστε με τα συναισθήματα που έχουμε, είναι ακόμα σημαντικό να τα αφήσουμε να προκύπτουν και κυρίως να τα εκφράζουμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν αγγιστρωνόμαστε σε αυτά.

Η θλίψη είναι ένας φυσικός τρόπος για να επεξεργαστούμε όλη την έγκλειστη ενέργεια που προκαλείται από την ταυτοποίηση μας με κάτι έξω από τον εαυτό μας.


Με αγάπη,
Richard



Richard West

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου