Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

 

Η συνειδητότητα ​​είναι το πιο οικείο και άμεσα γνωστό γεγονός της εμπειρίας μας. Μας συνοδεύει από τη γέννηση, πιθανώς μέχρι το θάνατο. Είναι μοναδική και φαίνεται να ανήκει μοναδικά στον καθέναν από εμάς. Ωστόσο, η συνείδηση ​​«μου» μπορεί να μην είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου. Οι συνδέσεις που συνδέουν τη συνείδησή «μου» με τη συνείδηση ​​των άλλων, γνωστών στους παραδοσιακούς - τους λεγόμενους πρωτόγονους, αλλά στην πραγματικότητα από πολλές απόψεις εξαιρετικά εξελιγμένους - λαούς, ανακαλύπτονται σήμερα σε ελεγχόμενα πειράματα με μεταφορά σκέψης και εικόνας και το αποτέλεσμα του νου ενός ατόμου στο νου και το σώμα ενός άλλου.

     Οι αυτόχθονες φυλές φαίνεται να είναι σε θέση να επικοινωνούν πέρα ​​από το εύρος των ματιών και των αυτιών. Όπως φαίνεται από τα έθιμα, τα κτίρια και τα αντικείμενα διαφορετικών λαών που ζουν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και μπορεί να έχουν ζήσει σε διαφορετικούς χρόνους στην ιστορία, ολόκληροι πολιτισμοί φαίνεται να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους, παρόλο που δεν είναι με κανέναν γνωστό τρόπο σε επαφή μεταξύ τους.

     Στο εργαστήριο, επίσης, οι σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίζουν ικανότητα για αυθόρμητη μεταφορά εντυπώσεων και εικόνων, ειδικά όταν είναι γενετικά ή συναισθηματικά κοντά ο ένας στον άλλο.

     Κάποιες εικόνες και ιδέες - καθολικά σύμβολα και αρχέτυπα - εμφανίζονται και ξανα-εμφανίζονται στην κουλτούρα όλων των πολιτισμών, σύγχρονων και αρχαίων, ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι τους γνωρίζουν ο ένας τον άλλον ή γνωρίζουν ακόμη και την ύπαρξη ο ένας του άλλου.

     Ο νους ενός ατόμου φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να δρα στον εγκέφαλο και το σώμα ενός άλλου. Η θέση αυτή, γνωστή στους παραδοσιακούς λαούς, επαληθεύεται σήμερα σε ελεγχόμενα πειράματα και αποτελεί τη βάση ενός νέου κλάδου της ιατρικής, γνωστής ως τηλεσωματική ή μη τοπική ιατρική. Ένας άλλος όρος για αυτό είναι η πνευματική θεραπεία. Ο θεραπευτής δρα στον οργανισμό του ασθενούς του με «πνευματικά» μέσα - δηλαδή, στέλνοντας μια θεραπευτική δύναμη ή θεραπευτικές πληροφορίες. Ο θεραπευτής και ο ασθενής μπορούν να βρίσκονται απευθείας πρόσωπο με πρόσωπο ή σε απόσταση μιλίων. Η απόσταση δεν φαίνεται να επηρεάζει το αποτέλεσμα. Μια άλλη μορφή θετικά προσανατολισμένης συμπαθητικής μαγείας είναι η θεραπεία μέσω της μεσολαβητικής προσευχής. Η μεσολαβητική προσευχή και η πνευματική θεραπεία, μαζί με άλλες πρακτικές που βασίζονται στην συνειδητά νοητική πρόθεση, αποδίδουν εντυπωσιακά στοιχεία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της τηλεπαθητικής και της τηλεσωματικής μεταφοράς της ενέργειας και της πληροφορίας. Οι πρακτικές παράγουν πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αλλά η κλασική ιατρική και η επικρατούσα Δυτική επιστήμη δεν έχουν καμία εξήγηση γι' αυτές.

 

(Απόσπασμα από την 2η συνάντηση του ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥ σεμιναρίου «Επιστήμη, Ακασικό Πεδίο, και Ακασική Εμπειρία».)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου