Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Οι θετικές μας πεποιθήσεις σπάνια γίνονται πρόβλημα. Απλώς δεν ακούμε ανθρώπους να παραπονιούνται για υπερβολική χαρά ή να καταπιέζονται από τα πάρα πολλά καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους. Τα αρνητικά μοτίβα είναι που οδηγούν στα προβλήματα. Ή ίσως ακριβέστερα, είναι η αντίληψή μας για αυτά τα μοτίβα ως αρνητικά που μπορεί να γίνει η ρίζα του μεγαλύτερου πόνου στη ζωή. Σχεδόν καθολικά, οι εμπειρίες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται κολλημένοι έχουν ρίζες σε αυτές που θεωρούνται αρνητικές πεποιθήσεις που αποκτάμε νωρίς στη ζωή. Και ακριβώς επειδή είναι υποσυνείδητες είναι συχνά δύσκολο για εμάς να τις δούμε στον εαυτό μας.

     Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, συχνά καλώ τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια να συμπληρώσουν μια προεκτυπωμένη φόρμα που τους ζητά να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τους φρόντιζαν κατά την παιδική τους ηλικία, ειδικά τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα θεωρούσαν αρνητικά. Ο σκοπός του πίνακα είναι να προσδιορίσει τις υποσυνείδητες εντυπώσεις και πεποιθήσεις που σχηματίσαμε από αυτά τα χαρακτηριστικά ενώ ήμασταν παιδιά, και όχι με τον τρόπο που τα βλέπουμε με την οπτική της ενήλικης εμπειρίας μας σήμερα. Η διαδικασία είναι γρήγορη, απλή, και αποτελεσματική.

     Εάν θέλετε να αποκτήσετε μια εικόνα για τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις που μπορεί να εκδηλώνονται στη ζωή σας σήμερα, συμπληρώστε τις πληροφορίες στους πίνακες 1-3 σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε ένα ημερολόγιο, ακολουθώντας τις οδηγίες.


Από την 3η συνάντηση του σεμιναρίου «ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ, ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου