Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

 

Άσκηση 2

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

 

Αυτό Που Λες στον Εαυτό σου Μετράει

 

Οι προθέσεις και οι επιθυμίες σου διαμορφώνουν το μέλλον σου.  Όταν δημιουργείς επιβεβαιώσεις σχετικά με αυτά που επιθυμείς, και σταματάς να οραματίζεσαι αυτά που φοβάσαι, οι στόχοι σου είναι πολύ περισσότερο πιθανόν να πραγματοποιηθούν.  Αυτό συμβαίνει επειδή προετοιμάζεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου για τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Πάρε μια κόλλα χαρτί και σχεδίασε μια κάθετη γραμμή προς τα κάτω στη μέση της σελίδας.  Μετά για μερικά λεπτά σκέψου όλες τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής σου, όπως το σώμα σου, τη δουλειά σου, τον/την σύντροφο σου, και άλλα.  Σημείωσε όποιες αρνητικές σκέψεις, ακόμα και αν είναι στιγμιαίες, και γράψε τις στην αριστερή στήλη.  Όταν έχεις τελειώσει, διάβασε από πάνω μέχρι κάτω τις αρνητικές σκέψεις που έχεις συγκεντρώσει.  Τώρα πάρε τις σκέψεις αυτές και μετέτρεψε τις σε θετικές δηλώσεις στην δεξιά στήλη.  Για παράδειγμα:

 

Είναι πολύ κουρασμένος σήμερα. /  Αισθάνομαι ζωντανός και γεμάτος ενέργεια σήμερα.

Εύχομαι να μην χρειαζόταν να εργαστώ σήμερα. / Ανυπομονώ να περάσω μια παραγωγική ημέρα στην δουλειά.

Μισώ την εμφάνιση του σώματος μου. / Είμαι ευγνώμων για το σώμα μου.

Μακάρι να ήμουν καλύτερος γονιός. / Κάθε ημέρα είμαι ο καλύτερος γονιός που μπορώ να είμαι.

 

Κόλλησε τις πιο αγαπημένες σου επιβεβαιώσεις εκεί όπου θα τις βλέπεις κάθε ημέρα – πάνω στον καθρέπτη του μπάνιου σου, στο ψυγείο, πάνω στο γραφείο σου, και αλλού.  Επί τριάντα ημέρες, διάβαζε τις δυνατά ή επαναλάμβανε τις σιωπηλά στον εαυτό σου αρκετές φορές την ημέρα και πριν πέσεις για ύπνο.  Κάθε μήνα δημιούργησε από την αρχή την λίστα σου και επέλεξε νέες επιβεβαιώσεις στις οποίες θα επικεντρωθείς.  Καθώς η στάση σου θα βελτιώνεται, το σώμα και η ζωή σου θα γίνουν αυτό το οποίο επιβεβαιώνεις.

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL: Simple Practices for a Healthy Body, Mind & Spirit”)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου