Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

 Άσκηση 10

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

 

Γη, Αέρας, ή Θάλασσα

                                            

Ένας καλός τρόπος να έλθετε σε επαφή με το σώμα σας και να κινηθείτε πέρα από τους φόβους σας, κληρονομημένους ή επίκτητους, είναι να κάνετε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει να κάνετε στο παρελθόν.  Αυτό απαιτεί κουράγιο και σας δίνει ένα ολόκληρο νέο πακέτο αισθήσεων να συλλογιστείτε.  Σας κάνει να νιώθετε ζωντανοί.  Για την άσκηση αυτή, επιλέξτε τρεις δραστηριότητες που ήδη θέλετε να δοκιμάσετε, ή δεν το έχετε κάνει από όταν ήσασταν παιδί, και προσπαθήστε τις.

                                    

Σκεφτείτε πράγματα που απολαμβάνατε ως παιδί, όπως το να παίζετε σχοινάκι, να παίζετε μήλα, να κολυμπάτε, να κάνετε ποδήλατο, ή να παίζετε με την  μπάλα.  Τι ήταν αυτό που αγαπούσατε αλλά εγκαταλείψατε όταν «μεγαλώσατε πολύ» για κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποιο άθλημα ή παιχνίδι που πάντα θέλατε να γίνετε καλός σε αυτό, αλλά ποτέ δεν προσπαθήσατε; Γίνετε ξανά παιδί και κάντε άλλη μια προσπάθεια.  Ή περιοριστείτε σε μια δραστηριότητα που σας τραβάει τώρα: μάθετε να χορεύετε σάλσα, να κάνετε skydive, να κάνετε καταδύσεις, bungee jumping, αναρρίχηση, σερφιν, ή τοξοβολία.  Αρχίστε μαθήματα αν πρέπει.  Ακόμα και αν απλά ανεβαίνετε στο ποδήλατο, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το ευχαριστηθεί.  Αφήστε το σώμα σας να καταλάβει ότι αγαπάτε την εμπειρία και τις αισθήσεις της ζωής.

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL: Simple Practices for a Healthy Body, Mind & Spirit”)

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου