Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (Μια εμπειρία στα Ακασικά Αρχεία)


Το ‘Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι’ το Τσάρλς Ντίκενς δεν έχει μείνει εκτός κυκλοφορίας από όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1843.  Έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και μετατραπεί σε αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και θεατρικές παραγωγές. Είναι η ιστορία ενός παράξενου ηλικιωμένου άντρα ο οποίος αλλάζει τη ζωή του – και τις ζωές πολλών άλλων – μέσα από μια διαισθητική ανακάλυψη. Αλλά γνωρίζατε ότι η τρυφερή αυτή και συγκινητική ιστορία αφορά τα Ακασικά Αρχεία;

Σκεφτείτε για μια στιγμή. Ο ηλικιωμένος αυτός κύριος (με τη βοήθεια του πνεύματος) καταφέρνει να πάει πίσω και να δει τις επιλογές του και τις καταστάσεις του παρελθόντος. Καταφέρνει επίσης να εξερευνήσει το παρόν και να δει τις επιλογές και τις υπάρχουσες δυνατότητες που οι παρούσες στιγμές κατέχουν. Τελικά, οδηγείται στα αρχεία του πιθανού του μέλλοντος – ενός μέλλοντος που μοιάζει αναπόφευκτο βάσει της τωρινής συμπεριφοράς του, της στάσης, και των επιλογών του – ένα μέλλον όπου και ο ίδιος και ο μικρός και χαριτωμένος Τιμ πεθαίνουν πριν τα Χριστούγεννα του επομένου χρόνου.


Μέσα από τα διάφορα αυτά ταξίδια μέσα στο χρόνο και τις εμπειρίες στα αρχεία συνειδητοποιεί ότι δεν θέλει πλέον να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι στο οποίο βαδίζει. Στην πραγματικότητα, ότι κοιτάζει την ταφόπλακα του, ο Σκρούτζ καταλήγει να παζαρεύει με το Φάντασμα των Χριστουγέννων.

Το φάντασμα δεν του απαντάει, αλλά ο Σκρούτζ μαθαίνει την απάντηση του όταν ξυπνάει το πρωί των Χριστουγέννων. Όταν συνειδητοποιεί ότι είναι ακόμα ζωντανός, το πνεύμα του ξανανιώνει και γεμίζει με βαθιά ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό για ζωή. Εν συνεχεία ο Σκρούτζ γράφει υπέροχα νέα αρχεία στην παρούσα ζωή του αρχεία γεμάτα με συμπόνια, γενναιοδωρία, και έναν υψηλότερο σκοπό να βοηθάει τον συνάνθρωπο του, που δεν είχε μέχρι τότε.

Προφανέστατα είδε και άλλαξε τα Μελλοντικά Αρχεία του, και με την καλοσυνάτη παρέμβαση του Σκρούτζ, ο μικρός Τιμ δεν πέθανε. Ο ίδιος ο Σκρούτζ έζησε και έγινε γνωστός για την γενναιοδωρία του. Είπαν γι’ αυτόν ότι γνώριζε πώς να γιορτάζει τα Χριστούγεννα καλά, και ότι τα κρατούσε στην καρδιά του καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μια λειτουργία για να γράψει χαρούμενα Αρχεία στο Παρόν.

Αν και δεν αναφέρθηκε ποτέ από τον Ντίκενς, ο Σκρούτζ ήταν ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε την εκπληκτική δύναμη των Ακασικών Αρχείων, τις πληροφορίες που έφερε το πνεύμα και κρατούσαν οι αιθέρες, προς όφελος του και προς όφελος πολλών άλλων.

Με μια πρώτη ματιά, το ‘Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι’ είναι απλά μια γλυκιά, προειδοποιητική ιστορία ιστορία που μας θυμίζει να μην ζούμε στη μιζέρια και σε συνεχή αγώνα. Πάνω από αυτό, φυσικά, είναι η ηθική υπενθύμιση ότι πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική μας ευθύνη και να κατανοήσουμε ότι είμαστε πραγματικά όλοι συνδεδεμένοι. Αλλά σε ένα υψηλότερο επίπεδο, μας λέει ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στο παρελθόν και στο μέλλον και αν είμαστε ανοικτοί στις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί – μέσα στα Ακασικά Αρχεία – μπορούμε να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας στον πυρήνα της.

Στο Πρόγραμμα «Πέρα Από την Ψευδαίσθηση» το εργαστήριο "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ" σας εισάγει στην φιλοσοφία των Ακασικών Αρχείων, όπου, ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα μάθετε πώς να διερευνάτε το παρελθόν, το παρόν, και το πιθανόν μέλλον, και πώς να προγραμματίζετε μελλοντικά γεγονότα μέσα στα αρχεία της παρούσας ζωής καθώς και σε μελλοντικές ζωές. 

Προς το παρόν, σας εύχομαι να απολαύσετε την ιστορία του Σκρούτζ και της αφύπνισης του. (Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου