Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ: 5 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (Μέρος Β)

Πώς να δεσμευτείτε στην πρακτική της ευγνωμοσύνης

                                    

Τώρα που έχετε διαβάσει σχετικά με κάποιες διαφορετικές πρακτικές ευγνωμοσύνης, υπάρχει ένα σημαντικό επόμενο βήμα… πρέπει να τις κάνετε!! Διαβάζοντας απλά για αυτές δεν κάνει τίποτα. Το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον διαλογισμό, διότι αν είναι σημαντικό για σας, πρέπει να δημιουργήσετε το χρόνο στο πρόγραμμα σας για να το κάνετε, έτσι απλά.  Για να βοηθηθείτε στον δρόμο σας, ακολουθείστε τις 9 αυτές συμβουλές για επιτυχημένο ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και να είστε βέβαιοι ότι θα βιώσετε θετικά αποτελέσματα στη ζωή σας.  

                                      

1. Δεσμευτείτε ότι θα γράφετε για 5 έως 10 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.  Κάθε μέρα είναι το καλύτερο, αλλά αν γίνει ένα ακόμα πράγμα στην λίστα σας, τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές. 

2. Αν βρεθείτε σε μια περίσταση κατά την οποία δεν έχετε τίποτα με το οποίο να γράψετε, δοκιμάστε τη λειτουργία φωνητικής σημείωσης στο τηλέφωνο σας, ή χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο να μοιραστείτε την ευγνωμοσύνη σας με τους ανθρώπους της ζωής σας. 

3. Προτιμήστε το βάθος από την έκταση.  Είναι καλύτερο να δίνετε λεπτομέρειες σχετικά με κάθε καταχώρηση παρά να δημιουργείτε μόνο μια λίστα με στοιχεία. 

4. Εξετάστε τις εκπλήξεις, τις συμπτώσεις, και τα χαρούμενα μικρά ατυχήματα.  Από ποιες απρόσμενες ευλογίες ωφεληθήκατε σήμερα; Τι ήταν αυτό που φοβόσαστε που δεν συνέβη τελικά; 

5. Σκεφτείτε τα οφέλη που λαμβάνετε ως δώρα από το Σύμπαν.  Προσφέρετε την ευγνωμοσύνη σας για τα μαθήματα, τα δώρα, και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που το σύμπαν σας πρόσφερε σήμερα. 

6. Σκεφτείτε τους ανθρώπους στους οποίους είστε ευγνώμονες και γιατί.  Ποιος αξίζει τις ευχαριστίες σας, αλλά δεν τις έλαβε ποτέ; Σκεφτείτε να μοιραστείτε την εκτίμηση σας μαζί τους απ’ ευθείας (προσωπικά ή με γράμμα) για ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα. 

7. Να είστε ευγνώμονες για τις «συνηθισμένες στιγμές» όσο και για τις «εξαιρετικές». Προσδιορίστε τα πράγματα που είστε επιρρεπείς να θεωρείτε δεδομένα, και προσφέρετε την εκτίμηση σας. 

                                

8. Επιτρέψτε στην ευγνωμοσύνη σας για κάποιον ή κάτι να διαρκέσει στο χρόνο.  Μπορείτε να επαναλάβετε ένα αντικείμενο από μέρα σε μέρα, αλλά δείτε αν μπορείτε να αλλάξετε τις λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί. 


9. Σε περιόδους δυσκολιών, θυμίζετε στον εαυτό σας τρόπους που η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Με το να είστε ευγνώμονες για τα αρνητικά αποτελέσματα που έχετε αποφύγει, διαφύγει, ή αποτρέψει, εμποδίζετε τον εαυτό σας να πέσει σε έναν φαύλο κύκλο αρνητικότητας.

Βλέπετε την πρακτική ευγνωμοσύνης σας έναν τρόπο με τον οποίο συμβάλλετε στον κόσμο. Καταβάλλοντας την προσπάθεια να επικοινωνήσετε την ευγνωμοσύνη σας στους ανθρώπους γύρω σας, δείχνετε και μοιράζεστε την αγάπη σας.  Όταν οι άνθρωποι εκτιμώνται, τα καταφέρνουν καλύτερα.  Και μπορείτε να ανυψώσετε τον κόσμο, ένα Ευχαριστώ κάθε φορά.

 

Της Karson McGinley

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου